Jag har laddat upp med godis om några små påskkärringar kommer och knackar på dörren (om jag vågar öppna vill säga).

Jag är uppvuxen ute i skogen med bara två grannar. Det säger sig självt att det inte fanns så många människor att påska för. Därför brukade min moster Marja packa in alla barnen i mormors gamla mossgröna Golf och köra oss till ett åldersomshem. Det var på den tiden när det fanns ålderdomshem. Vi var alla utklädda till påskkärringar och gick från rum till rum sjungandes ” Det var en kyckling som hette Gullefjun”, vi lämnade hemgjorda påskkort och hoppades att vi skulle få en godisbit eller ett par kronor. Det hela var väldigt läskigt, spännande och roligt ända till någon dement dam grabbade tag i mig, min syster eller kusin. Då packade moster Marja in oss i bilen igen och körde racerbil hem. Kärt minne.

Jag hoppas att även dagens påskkärringar har vett om att sjunga eller ge påskkort innan de tigger godis.

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know