Mina lussebullar blev supergoda!

1. Smält 100gr smör, häll i 2,5dl mjölk och knappt 2dl gräddfil eller kesella. Värm till 50grader och ta av plattan.

2. Mortla 1gr saffran med lite socker och häv i smörbladningen. Häll i drygt 1/2 dl socker, 2krm salt och rör i 2tsk fiberhusk. Låt vätskan svälla och svalna ner till 40grader.

3. Blanda ca 7dl glutenfritt mjöl med 1/2 paket torrjäst och 1tsk bakpulver.

Det var allt tror jag.

4. Jäs i 30 min.

5. Bred ut i ett 1cm tjockt lager, eller tunnare om degen tillåter. Bred på smör och riv mandelmassa över efter tycke och smak. Rulla ihop till en lång rulle och skär centimetertjocka skivor. Sätt i bullformar och jäs i 45 minuter.

6. Pensla med ägg och strö mandelflagor över. Grädda ca 10 minuter på 200grader.

Vi har köpt bil idag. Den heter Skruttibangbang eller TomTom och är en liten Mini Cooper. Tror den kommer trivas bra hos oss.

Posted in Livet
Share this post, let the world know