Kära fästfolk,
Kanske har jag fortfarande en hel del läsare som ska gifta sig eller hittar hit till bloggen när ni söker bröllopstips på internet. Hjärtligt välkomna är ni alla oavsatt anledning. Detta inlägg tillägnar jag alla brudpar som letar bröllopsfotograf. Vem ska man välja? Vad vill man ha? Vad kostar det? Relevanta frågor och här kommer mina tips till er:

1. Att bli nöjd med bröllopsbilderna är väsentligt för de allra flesta brudpar. Bilderna är det ni kikar på efteråt för att minnas dagen, för att njuta igen och igen av minnena. Mitt bästa tips är att kika på fotografernas hemsidor och hitta några vars bildspråk ni gillar. Fotografer är konstnärer, klart de kan ta andra typer bilder än de ni ser på deras hemsidor och redigera dem på andra sätt, men ni vinner mycket på att välja en som redan kommunicerar på ett sätt som ni gillar.

2. Gör en lista på alla bilder ni vill ha: brudpar som tittar på varandra, brudpar som tittar i kameran, närbilder, brudpar med föräldrar, brud med syskon, brudgum med syskon, brudpar och brudfölje, hoppande brudpar, brudbuketten framför magen på bruden, ringarna, skorna, brudgummens udda strumpor, hela bröllopssällskapet, dukningen, tårtskärandet, minglet, maten, middagen, alla talare…ja listan kan bli lång, eller kort.

3. Träffa era potentiella fotografer och kolla om ni klaffar med dem, det är viktigt att ni kan slappna av framför kameran och med personen. På bröllopsdagen vill man ha feeling, även för fotografen.

4. Välj bröllopsfotograf i tid. Fotografer bokas ofta långt innan, kanske har ni tur och hittar flera ni gillar och kan välja utifrån vem som är ledig er helg eller så snöar ni in på en enda åt byter bröllopsdag för den sakens skull.

5. Budget? Klart ni har en budget men hur gör man bedömningen, en halvamatör som är med hela dagen eller ett proffs där ni bara har råd med två timmar. Det är upp till er men ta ett aktivt val. Själva valde vi en halvdag med ett proffs och hade flera fotointresserade vänner som täckte in resten.

Här är en bildserie från vårt bröllop, några av mina favoritbilder. Fotograf är Emelie Ohlsson, fantastiskt duktigt fotograf. Här ser ni några andra av våra och andras bröllopsbilder.