Det finns en bilförare som är lite bättre än alla andra. Det är jag. Jag brukar tänka på min egen förträfflighet när jag åker mellan Helsingborg och Malmö varje dag.

Jag planerar min körning, släpper fram mina medtrafikanter och jag nosar sällan någon i rumpa. Vi är ju inte hundar, eller hur?

Många är, precis som jag, bra bilförare. Kanske är de inte riktigt lika planerande som jag, men de är hyfsade. Sedan finns det idioter och just på vägarna förekommer de frekvent. Saker som idioter gärna gör:

Kör om på insidan – gärna i 150 och så tajt att de nästa kör på en. Till er vill jag säga att jag förstår att ni har bråttom. Jag brukar tänka att era partners ligger hemma och föder, på det viset kan jag hantera er utan allt för mycket irritation.

Vid köbildning, när folk börjar väja in i höger filen, kör idioterna gärna snabbt och länge förbi alla och tränger sig in i kön så nära slutet av filen som möjligt. Här vill jag göra ett tillägg till alla underbara lastbilschaufförer som agerar på detta och går ut och blockerar båda filerna så att den ovanstående kategorin inte kan passera, jag älskar er av hela mitt hjärta. Till er som gör detta vill jag meddela att ingen gillar folk som trängers sig. Men vad vet jag, ni kanske har diarré och snabbt behöver ta er till en toalett.

Rumpnosare – en grupp ohyfsat folk, det hörs på namnet. Ni sätter mitt liv och nacke i fara, ni är extremt ovälkomna i min närhet. Allra värst tycker jag om de som antingen kör upp och tutar på en när de ligger en meter bakom, eller de som gör samma sak och flashar lysena. Just till er har jag ett litet tips, signalera i tid, allra helst med lysena, så flyttar jag på mig utan att ni behöver riskera mitt liv.

Ja det var väl det om det. Någon annan där ute som är lika förträfflig som jag?
image

Posted in Livet
Share this post, let the world know