J är på jakt och jag är ensam hemma. Det firade jag med vegetarisk lasagne och äppelpaj men vaniljglass. Eller firade och firade, något måste man ju göra och helgfeelingen infinner sig bäst med god mat.

Recept på glutenfri och vegetarsk lasagne

Sempers glutenfira lasagne plattor
500gr keso
Riven ost efter tycke och smak

Till såsen:
Ca 700 gr ekologiska krossade tomater
500 gr ekologiska linser från Zeta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar

1. Fräs löken och vitlöken genomskinliga
2. Tillsätt de krossade tomaterna, kryddorna och linserna
3. Smörj en ungssäker form med smör
4. Börja med ett lager keso, lägg på plattor och sedan tomatsås. Fortsätt varva lager på lager sista lagret avslutas med tomatsås och sedan riven ost.
5. Grädda i 200grader i ca 45 min.

Smaklig spis!image

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know