God morgon vänner!

Det är så mycket jag skulle kunna skriva om just nu, mina promenader med Sommar i P1, renovering, mitt lilla skrivprojekt och mina tankar om fester. Tids nog får ni nog höra om allt men jag börjar med mina promenader.

Min ilskna höft, som ni hört talas om, blev ordinerad promenader en till två gånger om dagen på vardera 30-45 minuter. Mjukheten i mittpartiet på min kropp har blivit ytterligare lite mjukare under sommaren, så jag har enats med sjukgymnasten att promenader är bra av fler än en anledning. Jag promenerar således en hel del, vädret har dessutom lämpat sig mer än väl för sådan aktivitet.

När jag går på mina promenader så lyssnar jag allt som oftast på Sommar i P1. Sommar, sommar, sommar….melodin sprider sommarkänsla och tar mig med expressfart till min barndoms somrar i vår båt. Då lyssnade jag inte på vad människorna sa på radion, men melodin hör sommaren till.

Tänk hur många människoöden det finns, varje enskild människa har sina sorger och glädjeämnen i livet.

När jag går i skogen brukar jag tänka på vilka delar ur mitt liv som jag ska prata om i mitt Sommar. Vad är viktigt i mitt liv, vilka hjärtefrågor vill jag betona? Vilken musik skulle jag spela?

Några av mina favoritpratare i år är Klara Zimmergren som pratar om barnlöshet, Christina Lampe-Önnerud som pratar om hur hennes intresse för kemi lett henne fram i livet och systrarna i First Aid Kit med vad som i min smak har Sommars bästa låtval. Man hör att First Aid Kit läser från ett manus men sådant får man bortse från och istället fokusera på innehållet.

Så om ni inte har lyssnat på Sommar i P1 föreslår jag att ni laddar ned Sveriges Radios app och bläddrar till podarkivet. Där har ni samlade lärdomar från fotbollsspelare, artister, näringslivspersoner och före detta prostituerade. Jag garanterar er intressanta timmar.image

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Liselotte

    Kan inte annat än hålla med. Klara Zimmergren var grym i sitt prat!