Äntligen dags för lite bröllop på bloggen som skall handla om just bröllop.

Jag har tänkt på det här med att välja bröllopsfotograf, det är inte helt lätt. Valet av fotograf beror på flera saker, vilken typ av bilder ni tycker om, er budget, om fotografen är ledig och så vidare. Mitt viktigaste råd är att tänka igenom vilken typ av bilder ni vill ha och vilka bilder ni inte vill missa. Lita inte på att fotografen är tankeläsare och vet vad just ni vill ha, det finns tusentals olika bröllopsbilder man kan ta. Sannolikheten att bröllopsfotografen tar alla bilder som ni vill ha, utan att ni har sagt till, är mycket liten.

I de flesta bröllopsmagasin brukar det någon gång under året komma listor på vilka fotografier som kan tas i samband med bröllop. Jag tycker dock det är lättaste är att göra en helt egen lista genom att kika på andras bröllopsalbum. Några exempel på missade bilder från vårt bröllop; efter att ha sett en bild i en tidning så drömde jag om en bild på buketten framför min midja. Det sa jag inte och det fick jag inte. Men jag tog en på Amalias och Tobbes bröllop. En annan sak jag drömde om var att ha en bild på alla gäster, och det sa jag, men bara i förbigående och den blev heller inte tagen. Sedan var det hundratals bilder som blev tagna men ändå tänker jag på de som saknas.

Nu vet jag inte om det är så för andra brudar, jag är ju helt besatt av bröllop, men kanske hjälper mitt tips någon. Lycka till med valet av bröllopsfotograf.


  • Malin

    Åh samma här :/ missade tex skor-bilden på oss båda, du vet halva benen-bilden. Så typiskt, speciellt med mina glitterskor dessutom!! Svårt å komma över faktiskt trots så många andra bilder…

  • Karolina

    Precis! Och samtidigt helt knasigt att man efter ett helt underbart bröllop ändå kan tänka på sådana saker. Som sagt jag har inte släppt det helt än…