Buxbommen var en Järnek och Kvickroten var Kirskål. Jag vidmakthåller dock att kvickrot är ett mycket bättre namn då den verkar föröka sig med sina rötter och sticka upp sin fula nuna än här, än där. Jag funderar på att föreslå en namnändring till Jordbruksverket. Eller ett byte eftersom Kvickrot redan finns.

Jag vill även meddela att jag har en Buxbom i min trädgård och den mår bra. Järneken mår också bra, som det verkar.

Ja, jag är alltså barn till två trädgårdsmästare.

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Helena Norell Hedberg

    Hejsan Lina! Nu har jag lärt mig hur jag kan kommentera på din blogg….livet är fantastiskt, varje dag lär man sig något nytt!! Till dina bilder: bild 1 är Plymspirea, Aruncus dioicus, bild 2 kan vara kirskål men där behöver vi en bättre bild…om det är kirskål kan unga blad användas till/i sallad! Bild 3 är troligen praktlysing, Lysimachia punctata, bild 4 järneken skulle kunna ha angripits av minerarlarver…plocka bort skadade blad och destruera eller i kompostpåsen till återviningen!! Älskar dig, hälsa Johan, puss och kram mamma!