Min första dag som arbetssökande närmar sig sitt slut. Hur osexigt det än är att vara arbetslös så kommer jag att skriva om det.  Idag har jag har sökt tre tjänster, fyllt i papper som ska skickas till A-kassan, registrerat mig på två rekryteringssajter, försökt få arbetsförmedlingens sajt att tycka om mig (med resultatet att jag och supporten nu är buddies), letat rätt på två gamla tjänstgöringsintyg och sökt efter nya jobb att söka utan framgång. Jag har utöver det tvättat, strykt sängkappan, letat efter utemöbler på blocket och ätit. Jag kan erkänna att jag är smått hysterisk över mitt nyfunna arbetslösa tillstånd. Det är så mycket jag vill hinna göra – jag kan ju ha jobb imorgon redan! Jag har också fått en affärsidé som jag kan klura vidare på.

Jag kan summera en aktiv och givande första dag som arbetssökande.

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Caroline

    Bra jobbat! Åh det känns som att jag har hur många tips som helst, men jag skall stilla mig! :) Men du. Har du undersökt möjligheten/pratat med AF angående Starta eget bidrag för din affärsidé? Då får du idén prövad av en specialist (i krokarna här är det nyföretagarcentrum som står för konsultationen) och sedan kan du få aktivitetsstöd (motsvarande a-kassan i pengar) under de första 6 månaderna du satsar på din idé.

    PS: det kan hända att AF svarar att de inte ger sådant stöd till nyarbetslösa, men det gör vi visst. Det är bara det att alla inte hängt med på att det är den enda instatsen man kan få även om man bedöms stå nära arbetsmarknaden. Så nu skall jag ge mig. DS.