Jag fick en fråga från Malin; hur ska man kunna veta hur man vill fira sitt bröllop när stora kyrkbröllopet inte känns som ett alternativ?

För J kändes ett stort kyrkbröllop med alla vänner som en självklarhet. För mig var vi två på en favoritplats med två vittnen en dröm. Klart drömde jag om ett stort bröllop också, men det var allt annat än en självklart val för mig.

Mitt tips är att tänka på er själva, när trivs ni bäst? Är det med närmsta familjen samlad på en opretentiös grillmiddag? Är det när det är bara ni två på skogspromenad? Har ni som roligast med ett enda kompispar?

För mig är det svårt att helt bortse från vad som är helt brukligt och bara lyssna på hjärtat, men det är mitt tips. Det är er dag och ni ska bestämma.

Jag har själv massor med alternativ för hur jag kunde tänka mig att gifta mig. Ett var med J´s bästa kompis T och hans trolovade A som vittnen på en strand i Halmstad, med en riktigt lyxig middag i privat miljö och sedan en underbar helg på spa.

Ett annat av mina alternativ var att bara åka utomlands, till något lugnt ställe, en vigsel på en strand och sedan en härlig semester.

Ett annat alternativ var att samla bara den närmsta familjen och vännerna och ha en liten intim vigsel och en trevlig middag efteråt.

Vad som fick oss att bestämma oss för det stora bröllopet?
Dels min mans absoluta önskan, familjens förväntningar och mina egna prinsessdrömmar från när jag var liten.

Hur det blev?
Alldeles underbart. Det är en sådan god känsla i magen att se på alla gäster och veta att de är där för vår skull. Hedrande och underbart roligt, det är ju trots allt en samling av människor som vi tycker väldigt mycket om.

Har ni som läser några tips till Malin?


  • Malin

    Tack Lina :) Vet du, bara det att jag skrev kommentaren gav mig/oss en rejäl spark i baken. Nu är råstrukturen lagd och planeringen kan börja.