Har ni sett den här videon?
Gör det för KONY 2012 kommer vi säkerligen höra mer om. Jag känner ett litet spirande hopp i hjärtat om att det kanske är en förändring på gång i världen. Människor som hjälper människor, människor som bryr sig om andra människor.

Samtidigt i mitt huvud poppar frågan om källkritik upp. Det känns så väldigt förbjudet att skriva det, men jag måste. Kan jag köpa den här videon rätt av? När jag ser den så förutom att bli tagen av det hemska så känner jag USA-reklam, facebookreklam, hur används pengarna? Har USA andra intressen i detta som de hade i tex Irak? Är det bara jag som tänker så, jag som har läst för många konspirationsdeckare?

När man googlar och wikipediar Kony så råder det ingen tvekan om att det är en man som misstänks för mycket grova och hemska brott. Men stämmer resten av storyn?
När man läser kommentarerna under videon så poppar det också upp misstänksamma och kanske missunsamma kommentarer. Tänk om jag, bara genom att yppa mina tankar om detta, hjälper till att sprida tviviel gentemot en rörelse som är genomgod? Hemska tanke. Kanske är det fel att ta upp det i samband med detta, källkritiken på nätet borde kanske diskuteras i ett helt annat sammanhang för att inte förminska det hemska som faktiskt har hänt och händer i Uganda.

 

 

Posted in Livet
Share this post, let the world know