Vilken dag! Men egentligen var det bara en vanlig dag igår. En dag som efter arbetets slut, slutade med styrelsemöte och årets konstigaste middag. Capresesallad, salami och ostbågar. Jag vet, konstig combo som inte gjorde något till för andedräkten.

Vänner, ni är väl med i fack och a-kassa? Jag vet att vi har haft detta uppe förut men det är viktigt på riktigt. Jag tyckte att a-kassa var för latmaskar och facket var för bråkiga människor tills jag insåg att till och med jag behövde dem. Jag är varken lat eller bråkig.

När jag blev glutensjuk så fick jag valet att satsa 110% eller att inte få min tidsbestämda anställning förlängd. Eftersom jag inte kunde vara vaken mer än fyra timmar innan kroppen stängde ner så kunde jag inte jobba på det viset. Det var ett fint ultimatum jag fick min första dag som jag arbetstränade efter sjukskrivningen. Så får det ju inte gå till eller vad säger ni?

Gå nu med i fack och a-kassa.

I övrigt tycker jag det är tråkigt med Fredrik och Filippa. Jag gillade bilden av dem som par, de kändes goa. Stackars barn som ska behöva se sina föräldrars separation på löpsedlarna. Apropå det så vill jag säga; kom ihåg att ta hand om varandra. Ge varandra tid och gör roliga saker tillsammans. En relation är som en blomma. Den behöver vatten, näring och kärlek för att frodas.

Kärlek åt världen och dig. Du är viktig.

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Caroline

    Som insider kan jag även tipsa om att komplettera a-kassan med en sådan där försäkring så att du får mer än de 10500 som annars är taket. Om man inte känner att det är en summa som går att leva på. Utbetalningstiden kan även variera, upp till 12 veckors handläggningstid är inte ovanligt. Tyvärr.