Så här sju månader efter bröllopet så börjar jag få perspektiv på saker och ting. Vid själva bröllopet så var det så många saker som var viktiga. Baserat på perspektivet så kommer här mina fem bästa spartips till bröllop. Utan inbördes ordning:

1. Köp en begagnad brudklänning.
Utbudet är stort av årsgamla modeller på t.ex blocket, slitaget är mycket litet, priset är betydligt mindre än i en brudaffär. Justeringar på klänningen får du betala för även om du köper en ny.

2. Skippa två desserter.
Man behöver inte både tårta och dessert. Gästerna blir mätta ändå och en extra rätt tar bara tid från dansen.

3. Skaffa en lokal som har både bord, stolar, tallrikar, bestick och glas.
Gör det av den enkla anledningen att hyrgods är galet dyrt. Vi valde en lokal utan det och vi hade lika gärna kunna varit på en restaurang, så dyrt blev det tillslut.

4. Utnyttja era kontakter.
Ni har massor av vänner och bekanta som kan saker, sjunga, göra fina dekorationer, är florister, bra talare osv, använd dem. Gott i hjärtat för dem och gott i plånboken för er. Var bara tydliga med att det är ok att säga nej. Bröllop leder så ofta till konflikter ändå, så går det att undvika så är det ju fint.

5. Välj mindre glas.
Det låter galet men saken är den att det går åt mindre dryck om glasen är mindre. Använd för den skull inte shotglas till middagen, det kan vara lika förödande som stora glas.


  • http://rosiekollar.blogspot.com/ Rosie

    Tack för tipsen! De tar jag till mig, några av dem i alla fall:)