Jag och J har aldrig renoverat någonting. Vi vet ingenting om hur man bygger hus. J har målat ett hus en gång och det tyckte han inte var inte så kul.

När vi nu skulle köpa vårt hus så gjorde vi en kalkyl med beräknad tidsåtgång för vår del av renoveringen och en kostnadsbudget.

Kalkylen visade på minus 272 timmar. Vi var alltså 272 timmar från vårt drömhus. Vad gjorde vi? Kanske uppgraderade vi budgeten och köpte in tjänsterna istället? Kanske tog vi ledigt i en månad för att renovera?

Nej, vi köpte huset och gjorde sedan ingenting.
Hur tänkte vi där? Att huset renoverar sig själv?

Mindre än två veckor till inflyttning och inget rum är klart. Inget i vår nuvarande lägenhet är nedpackat. Men jag vet, vi gör ingenting så löser det sig. Hysterisk, ja.


  • Carro

    Prioritera! Det är överraskande hur “klart” ett rum kan verka om man jämför det med (mycket) lägre standard. Det är även överraskande hur snabbt man vänjer sig att ha ett golv utan golv, ett kök där man måste diska i badrummet och att mikromat är det enda rätta ;). Prio skulle ju ex kunna vara att ha ett urstädat rum att ställa sängen i. Där kan man ha tv:n och annat som krävs för att klara de där få timmarna man är hemma från jobbet. Resten av grejerna kan stå i garaget. En toalett som går att spola (fast våra vänner klarade sig förvånansvärt länge utan det, det är till och med för mycket för mig). Sedan ordnar sig allt! :)