Ibland kan jag tänka på om livet verkligen skall vara så här?
Ska vi stressa som vi gör?
Nej så klart inte. Vi ska lära oss hantera stressen. På allvar människor! Lära sig att hantera stress – jag tror inte på det. Långvarig stress utan vilja att lugna ner sig är ohanterbart. Man ska inte vara i sådana situationer. Det är inte hälsosamt.

Sedan kan jag tänka på alla pusslande familjer med två heltidsarbetande föräldrar och ett hem. Men hallå hur gör ni?
Jag har svårt att se att den ekvationen går ihop.

Mitt mål är att ha en vardag där jag trivs. Vardagen upptar största delen av livet så är den bra bör livet vara bra. Så vill jag ha det och så ska jag ha det.

Jag läste ett av Underbara Claras blogginlägg för några dagar sedan. Det handlade om att 8 timmars arbetsdag är en kvarleva sedan de flesta fruar var hemmafruar.

Jag vet inte om det stämmer men jag kan bara säga att 40 timmars arbetsvecka inte är min melodi. Jag har testat 50 timmars under några månader också, inte heller det var en höjdare. Jag fortsätter min jakt på en bra balanserad vardag och vill med detta säga att det faktiskt är helt okej att vilja mer än att jobba, att man faktisk inte måste passa in i 40 timmars mallen, att man får vilja ha en lugnare vardag och prioritera det.

Posted in Livet
Share this post, let the world know

 • Carro

  Jag jobbar 40% just nu, det känns helt fantastiskt, men skulle nog bli lite väl segt i längden. Däremot har jag jobbat 80% ett tag, 4 dagars vecka där jag gick all-in dagarna jag jobbade, men hade en längre helg. Det var helt fantastiskt skönt. Kändes nästan som man var ledig lika mycket som man jobbade. Med två barn känns det som att det är det ändå rätta, oavsett hur mycket pengar som dras av (jag är ju ledig en hel dag, klart det märks i pengar), så att inte livet går åt till att längta efter en helg som är över innan man blinkat.

 • Karolina

  Jag jobbar redan 80%, fast oftast mer…det är nog kombon med renoveringen som gör att det inte går ihop sig…Och det är sant det blir ett ekonomisk val men jag tror det är värt det. Man får bara se till att pensionsspara som en tok, så kan även ålders höst bli fin:)

 • Carro

  jamen det är väl det som är grejen. Man behöver lyckas med att verkligen bara göra sina 80%. När jag prövade sist lyckades jag inte. Då kändes det nästan lugnare att gå upp på heltid, även om jag var “bokad” på jobbet mer, så hade jag lugnare dagar där… Men nu skall det gå! :)

 • Bengtsson_ina

  Härligt inlägg, liksom Claras! Jag jobbar 50% S jobbar 80% å med lite pusslande har vi valt att inte sätta Åke på dagis än:) Det är underbart att vara hemma, jobba hinner jag göra sen.. Men! Jag får försvara det hela tiden inför andra.. Jag tänker inte ligga gammal å ångra att jag jobbade bort min sons barndomsår..
  Fint ni får det i huset! Snart inflyttning nu? Kram ina

 • Karolina

  Ja tänk att det kan vara så provocerande att man väljer att jobba mindre och att man låter familjen komma först… Jag har valt att jobba mindre för att ha tid för mig och mina företagsidéer. Så långt hinner jag sällan berätta innan ögonbrynen sitter i pannan på folk. Jag tycker det låter som ett underbart val!

  Inflyttning om tre veckor. Det ska gå. Kram på er!