Vårt hus är gammalt. På 20-talet användes ofta kalkfärg. När man ska måla om så måste man måla med kalkfärg eller ta bort all färg innan man målar om. Under kalkfärgen finns ett putsat vasstak. I vårt tak så har man bara målat på med vanlig takfärg. På kalkfärgen. Nu är taket smutsigt och färgen har spruckit på sina håll. Vi vill få det vitt och fint.

Men:
-Målar vi med vanlig färg kan ALLT rasa ned.
-Använder vi ett medel som får färgen att krackelera och falla ner så kan hela putsen falla ner
-sänker vi taket och sätter gips så försvinner mina älskade takrosetter, det välvda taket och halva charmen med huset…och det kostnaden har vi inte räknat med

Tips någon?

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Carro

    Hmm. Känns väl kanske inte som att risken är så stor att allt faller ner eftersom de prövat vanlig färg innan? Fast å andra sidan kan det ju vara så att det spricker om några år och då blir det ju ändå ogjort arbete. Jag hade nog undvikit gipset iaf. Och levt på den vilda sidan ;)

  • Lollo

    Kan ni inte sätta dit nya taktosetter? Och försöka återskapa en gammeldags känsla. Fasen vad trist att dem innan slarvade!