Goddag vänner!

Detta är till dig Kim, förlåt att det tagit sådan tid. Kim bad om tips till stolsdekorationer men inte de klassiska knoppalakanen. Tråkiga stolar kan man hitta i många festlokaler men det finns så många sätt att dekorera dem utan att de behöver kosta multum. En genomtänkt dekoration kan förgylla vilken stol som helst.

Eftersom jag gillar att fota så är mitt heta tips att ta en grov tråd, fästa den på stolsryggen och sätt fast ett kort på gästen som skall sitta där med en klädnypa. Eller som jag har gjort  på bilden, ta ett fint band, skära ett snitt i kortet och trä igenom bandet.

Man kan också göra en girland av muffinsformar, eller om man har ett lite mer romantiskt tema, med spetsmönstrade tårtpapper.

Eller varför inte  göra en flagg-girland med era bröllopsfärger. Här är morgonens pyssel för dig Kim, tack för inspirationen:)

 


 • Kimlarsson

  TACK! Gud vilken bra idé med foto på stolsryggen med tanke på att vi redan bestämt att ha svartvita foton som bordsdekoration! Detta blir en toppenlösning’

 • http://rosiekollar.blogspot.com/ Rosie

  Nu behöver jag din hjälp! Jag ska gifta mig den 16 juni och har rätt bra koll på vad jag vill ha och hur det ska se ut (Ja sambon får också vara med på ett hörn:)) Men nu har jag börjat fundera på det där med små presenter till gästerna.. Är det vanligt nu för tiden och vad ger man i så fall? Chokladpraliner känns så uttjatat.. Tips tas mer än gärna emots av dig som har så fina idéer!

 • Kimlarsson

  Förresten, är fotot förstärkt med nåt papper bakom?

 • Karolina

  Hej Kim!
  Vad glad jag blir att du gillar idén! Just den bilden har ett annat foto bakom sig men det borde knappt behövas. Testa för säkerhets skull.

  Vi hade en fotovägg på vårt bröllop med alla gästerna på svartvita bilder men börja leta bilder i tid, vissa var svåra att få fram på:)

  Lycka till!

 • Karolina

  Hej!
  Jag ska klura på saken och återkommer!
  Ha en bra dag!

 • Kimlarsson

  Jag har “porträttfoto” på större delen av de ca 100 gästerna redan som vi hade tänkt ha till bordsplaceringen, med undantag för vissa respektive. Vi har ju 8 månader på oss att fota de som sluppit undan med :)
  Vår andra plan är att använda lite roligare kort på gästerna, ca 4-5st/person, o dekorera bordet med lite huller om buller tillsammans med torkade blommor utspritt som en lång löpare i mitten av borden. Fotona ska fungera som lite snackisar/isbrytare så att gästerna kan berätta om sammanhanget. /Kim

 • Linda

  Hej!
  Du har inte möjligtvis några tips och idéer när det gäller dekoration i taket med tyg? Det är ganska högt i tak i lokalen vi ska ha festen i, men den är lite små tråkig så vitt tyg i taket och eventuella väggar skulle göra väldigt mycke.
  Vi gifter oss den 11 augusti :)
  / Linda

 • Kimlarsson

  En vecka innan oss då :), spännande!

 • Karolina

  Vilken superbra idé! Ni har ju gott om tid för fotografering, annat var det med vår fotovägg där vi började rota efter foton två veckor innan bröllopet:)

 • Karolina

  Hej Linda!
  Tänker du på att klä in hela taket eller ha dekorationer i någon annan form?
  Klär man in hela taket eller har våder med tyg med jämna mellanrum så finns det en ganska billig väv på plantskolor som används vid odling typ i växthus och liknande. Jag kommer inte ihåg vad det hetr men det brukar bli fint och prisvärt istället för att köpa massa tyg. Att ha våder istället för att klä in hela taket kan ju ofta vara lite lättare men brukar ge väldigt fin effekt.
  Annars är det om uthyrare av tält och liknande har något att hyra ut.
  Lycka till!

  Karolina