Vänner, vet ni var folk är tredje advent?

På tippen. De slänger underbara gamla dörrar och vackra skåp och jag inser att det är livsfarligt för mig att vara där. Jag var på väg att fråga om jag fick ta med mig dörren och skåpen hem, men jag höll igen. Var skulle jag ställa dem? När skulle jag renovera dem?

Alla ni som renoverar vet att det går upp och ner. Ena dagen är man ledsen för att man inser att golvet man ville rädda kräver mer jobb än att lägga ett nytt. Eller så är man lycklig för den potentiellt bärande väggen inte var bärande och man kan hamra ner den bäst man vill. Med anledning av detta inför vi nu veckans oh yes! Och veckans oh no!

Veckans oh yes!
I vår hall under en ful plastmatta ligger samma fina parkett som vi har i vardagrummet. Det betyder en liten klinkerruta i yttre hallen och pakett i inre. Total besparing: golvvärme och klinkers på 8 kvm.

Veckans oh no!:
Toalettmöbeln mamma köpte är för stor. Vi måste se om toaletten går att flytta och göra toaletten större för att den ska få plats. Det betyder flytta en vägg. Alternativt köpa ny toalettmöbel.

Och nu tänker ni, mäter de inte innan de köper? Jag frågade J två gånger om han verkligen trodde att det skulle funka och han sa ja. Jag frågade två gånger för jag var extremt tveksam själv. Men han missuppfattade måtten och sa ja. Nu har vi en supersnygg kommod, skåp och blandare som inte passar.

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Cissi Larsson

    Känner igen mig, jag kan inte åka till tippen längre för det slutar alltid med att jag har mer med mig hem än jag har när jag åker:)