Vi tog oss en liten titt på huset i helgen och vi satt en låååång stund framför datorn och planerade renoveringen. Nu är varken ljus eller vinkel det bästa men ni ser i alla fall hur det ser ut. Vi är så spända på det och ser fram emot att flytta in. Det är bara en sak som jag reagerat på, folk är inte så positiva till att vi ska renovera. Är det någon som stött på det tidigare?

Vi får höra saker som “jaha, nu börjar prövningarna” och innan affären fick vi höra “naaeej, ska ni verkligen ha ett renoveringsobjekt?”

Ja det ska vi. Vi är två unga och friska människor utan barn. Vi har en projektplan med budget och tidplan (och ja vi har hört att vi ska lägga på 20% på både tidsåtgång och i budgeten). Vi har aldrig renoverat men vi ska lära oss. Klart det kommer bli jobbigt att lägga varje helg i tre månader på huset, och klart vi kommer klaga lite, men det är ju för vår egen skull vi gör det. Aldrig har vi så roligt som när vi gör något tillsammans. Städar källaren, lagar mat eller fixar, gör man det tillsammans så blir det lättare och roligare.

På bröllopet så sa prästen att vi skulle värna om vår egen tid. Min upplevelse att det ska värnas så himla mycket om den egna tiden i vår generation, att relationen går åt pipan. Man måste ju lägga tid på det gemensamma för att det ska funka. Kommunikation och tid för varandra, det får mig att må bra. Jag menar inte att man ska utesluta det ena eller andra men man ska då definitivt inte förvänta sig att relationen ska sköta sig själv när man väljer andra aktiviteter framför sin partner sex av veckans sju dagar. 

När vi sedan är klara så ska jag meddela er om det var värt det. Jag tror vi kommer lära oss massor om renovering och om oss själva. Vi ser fram emot att lära känna vårt hus och slita i vårt anletes svett. Och därmed basta.

 


 • INA

  Åh! Här kommer ni säkert trivas.. Ser ut att vara en lummig och fin trädgård.. Att renovera ÄR både roligt och ansträngande.. Ha inte för bråttom – att bo in sig först tror jag är det bästa.
  Ina

 • INA

  Förresten, vi gjorde en utbyggnad utan vare sig budget- eller tidsplan och med ett nyfött barn – å vi klarade oss!!! :)

 • Caroline

  haha, vi har totalrenoverat två lägenheter och ett hus med en gravid, en tio-månaders och en fyraåring samt en gravid och det har varit värt det! Investera i bra verktyg och bli inte dumsnåla (bredspackla ex inte när det finns renoveringstapet) och allt blir roligare!

 • Caroline

  och huset ser fint ut!!

 • Lizz_h

  Å vad spännande! Ska bli riktigt roligt att hänga med i renoveringen! :)
  Vart ligger huset och får man fråga vad ni fick ge för det? Än en gång, grattis!! :)