För några veckor sedan så kände jag att nu räcker det med facebook. Det var nästan en överväldigande känsla av nej tack. Inga fler updates om fika med den, hurtbulleträning och shopping med den. Jag tog bort nästan alla bilder och slutade uppdatera. Samtidigt lade min twitterapp av på mobilen, så jag slutade twittra.

När Damernas Värld kom såg jag att det jag gjorde redan har ett namn. Det kallas att logga ut. Det har blivit en trend att ta avstånd från sociala medier. Att sålla bland all tusentals intryck vi får under en dag.

Jag tänker mig att det kanske är någon form av jämvikt som ska infinna sig. Från att ha fått läsa om allt från powerwalks till bajskorvar i badvatten på folks facebookuppdateringar så är det nu dags att claima sin egen tid och hitta en balans.

Men facebook fyller ju ändå någon sorts funktion, vi ser varandra med en gilla-tryckning. Vi blir sedda och snabbt går det. Mycket snabbare än att faktiskt träffas. Jag vet inte om min fb-dislike är tillfällig eller ihållande, och jag vet egentligen inte vad jag tycker eller vad det betyder. Men nu vet ni vad jag tänker sent en söndag kväll.

Posted in Livet
Share this post, let the world know