image

image

Eventuellt blir det ett nytt kök i huset. När eller hur vet vi inte men kolla kan man ju alltid:)

Jag ritade en skiss på köket på IKEAs hemsida och för den blev jag totaldissad av IKEA-killen och min man. Js kommentar var “oj att jag inte såg det igår, jag måste varit trött”. Och IKEA-killens kommentar var “ska ni ha ett hörnskåp inne i kylen”. Jag skyller allt programvaran, det var buggar igår. Idag funkade det i alla fall och jag kan tipsa om att besöka varuhuset på vardagkvällar en timme innan stängning. Vi fick hur mycket hjälp som helst!

Snart vankas Halloween som infaller den 31 oktober. Skall inte blandas samman med Alla Helgona. Det känns så höstigt och mysigt med alla lyktor. Love it!

Posted in Livet
Share this post, let the world know

 • Caroline

  Nu kommenterar jag IGEN. Värsta stalkern! MEN det här ligger mig varmt om hjärtat! Vi har bytt 3 kök på 4 år, alla från IKEA. Är supernöjda med kvalitén. Kan prata mig varm om lådorna med fullutdragsfunktion samt den där lilla grejen som gör att alla luckor stänger sig mjukt hur hårt man än slår igen dem… Däremot har vi satsat på bänkskivor från andra leverantörer. Inte för att IKEAs inte hållt måttet, utan för att utbudet varit lite snålt tycker jag. Jäjä. Nu skall jag ge mig.

 • Karolina

  Men stalka på Caroline, det är ju nästan bara du och jag här:)
  Jag håller med, vi gillade inte heller IKEAs bänkskivor och har sett en fantastisk på HTH. Vilka luckor har ni valt i de olika köken?
  OM vi byter är vi inne på något vitt kök men har svårt att bestämma oss för om det ska bli modernt eller dra lite åt det lantliga hållet utan att bli superlantligt. Vi tänker att det måste vara något som många kan gilla…

 • Caroline

  Bra då gör jag det! :)
  Två av köken (första och sista) har vi kört högblanka vita. Det mellersta körde vi lite mer klassiskt, den där vita luckan som ser ut som att den har en ram, men är ändå ganska så sparsamt smyckad (jämfört med en annan som känns mycket mer lantlig). Vi har kört moderna silvriga  “raka” handtag och blivit supernöjda. Och även om den mellersta luckan var mest neutral och lätt att byta stil till så trivs vi allra bäst med den högblanka. Med Ikeas pris kan man ju dessutom byta luckor om några år.

  Mellersta luckan valde vi dessutom eftersom vi visste att vi skulle sälja rätt snart och att målgruppen var lite äldre och visst gjorde de det, men det kändes aldrig riktigt som vi. Så nä, ska man bo kvar tycker jag man inte behöver bry sig om att många skall gilla luckorna… Vilket för mig till frågan om ert hus är ett projekt att sälja vidare sedan? Nu blev jag nyfiken!

 • Karolina

  Vad kul att höra!
  Det är precis de luckorna vi tittat på. Just nu är det den klassiska med ramen som vi har som förslag. Men när Ikeakillen sa att den var lantlig så backade Johan…
   
  Jag tror egentligen att vi inte vet vad vi är för stil. Vi har en blandning av nytt och gammalt hemma. Jag älskar 50-tal, jag gillar modernt, jag gillar lantligt också. Men jag tror det kommer bli en högblank lucka tillslut. Vilket alternativ som helst passar i huset.
   
  Det är ett hus att bo i. Det kan bli ett riktigt drömhus och vi har inte tänkt att sälja. Vi ska nog tänka mer på vad vi är och gillar.
   
  Tack för dina kloka råd!

 • Caroline

  Man ser lite av vårt kök på hemnet (lindvägen 21, vänersborg), i kombination med mörk bänkskiva, om du vill se ett exempel. Vi har även haft med ekskiva och svart/grått klinkersaktigt golv, det passade också bra. Men den högblanka känns som att den går att kombinera med alla stilar.

 • Karolina

  Tack för titten! Det är annars så svårt när man tittar på alla saker var för sig. OM det blir hus och OM det blir kök så kommer det nog bli mörkt golv och mörk bänkskiva och vita luckor:)