Jag måste skriva om en sak som det inte talas så mycket om. Bröllopsblues. Känslan efter bröllopet när allt är över och the party of your life har varit.

Vi hade ett fantastiskt roligt bröllop som vi är toknöjda med. Men kommer ni som är gifta ihåg känslan över alla val? Eller allra helst, allt som man valde bort, prioriterade bort. Det går ju inte att ha både både ett färgglatt ladugårdbröllop och ett lyxigt herrgårdbröllop. Någonstans gör man valet, detta vill vi helst. Den här brudklänningen är den bästa(även om jag gillar fem till nästan lika mycket). De här inbjudningarna blir det, även om det finns många andra fina osv.

När jag ser fina bröllopsbilder från andra par, ser brudklänningar, bröllopsinbjudningar, färger, blommor, detaljer osv så känner jag att åh, det borde vi ha gjort, eller det skulle jag också vilja ha haft. Det känns nästan förbjudet att erkänna det. Vi är ju så nöjda. och vilket I-landsproblem sen. Detta tror jag är min variant av bröllopsblues. Någon som känner igen sig?

Det jag tröstar mig med är att det kommer fler fester där man kan ha fina trycksaker, smarta detaljer, vackra blommor, bröllopstårta eller cupcakes osv. Varför ska tre-våningstårtor vara reserverade för bröllop? Passar ju lika bra på en trettioårsfest.

Foto: Martha Stewart Weddings


  • Caroline

    Jag veeet. Jag vill liksom inte “ångra” något. Det känns som att det dra skugga över alla de bra minnena. Och det handlar ju inte om att man ångrar sig, egentligen, utan just som du skriver att man var tvungen att välja. Och i vissa fall att man inte riktigt kunde räkna ut de exakta konsekvenserna av vissa val. Exempel: Att 1/5 2009 var strålande vårfin, medan 1/5 2010 fortfarande var vintrig och grå efter en rekordvinter. Och egentligen spelade ju vädret mindre roll i det stora sammanhanget, varför det stör mig att jag ens tänker på detta….

  • Jenny Ekman

    Hej! Jag förstår din känsla och jag trodde, eller var rädd att jag skulle hamna i det också, men vårt bröllop blev verkligen ett sagobröllop, trots att jag nästan kände mig lite oförberedd. Men jag kan verkligen tipsa andra som går i giftastankar att förlägga bröllopet på en plats där det finns personal som tar hand om allt som har med maten/serveringen/dukningen att göra. Då har man ju mer än hälften fixat och kan lägga energi på festprogrammen och andra detaljer – värt varenda krona! Vi gifte oss på Dömle Herrgård, perfekt plats för bröllop! http://www.domle.se/brollop det kan jag verkligen rekommendera! Underbara gäster, god mat, bra service och vacker omgivning gjorde dagen helt perfekt! Och toppen att allt fanns på samma plats! Kyrka, restaurang, festlokal, salong och hotellrum. Och en helt ny stoor veranda där vi kunde ha paketöppningen på söndagen efter brunchen. Toppbetyg från oss!