image

Sitter och väntar på att mitt pass på friskis ska börja och filosoferar över dofter. Här luktar friskis, gummigolv, varma människor och ett försök att hålla allt rent. Hemma luktar hemma. Eller fotsvett beroende på vem som precis har kommit hem.

På jobbet, i restaurangens diskrum, luktar det diskrum och den doften kan få mig att kräkas. Jag har jobbat på restaurang i servisen och disken under en tid då jag mådde väldigt illa(av min då oupptäckta glutenintolerans). Detta kommer kroppen ihåg och kopplar ihop doften med känslan. Helt crazy.

Av samma anledning fylls jag av goa känslor när jag känner doften av liljor. När jag flyttade till USA fick jag en jättestor och vacker bukett med just liljor som stod sig i säkert en månad. Den första spännande månaden är sammankopplad med doften. Fantastiskt.

Har ni några doftminnen som än idag får er att reagera?

Posted in Livet
Share this post, let the world know