Räddningen en måndag är tanken på att komma hem och ät middag med levande ljus. Allra helst med våra bröllopsdekorationer tända.

Har jag berättat historien om dem, våra lotuslyktor tillika bröllopsdekorationer?

I så fall får ni höra den igen.

När vi skulle gifta oss var jag väldigt mån om att det inte skulle bli et tokrosa tjejfest(man kan använda rosa utan att det blir en tokrosa tjejfest). Jag ville att J skulle känna att det var vårt bröllop och inte mitt. Därför valde vi ganska snabbt grönt och vitt som tema. Jag bestämde att vi skulle ha små Myrsineträd på borden och lotuslyktor. När jag letade efter lotuslyktorna så hittade jag tillslut en återförsäljare som kunde ta hem dem från Filippinerna. Jag ville ha två olika gröna nyanser och vita lyktor. 72 st beställdes, det skulle bli perfekt till dukningen som då skulle vara i E-formation.

Någon månad gick och plötsligt ringde återförsäljaren och sa att den ena färgen var slut, jag bestämde mig för att bara grönt och vitt fick funka. Vid den här tiden hade jag bara sett nyanserna på en hemsida så det var väldigt svårt att veta hur de skulle se ut i dagsljus.

Någon månad gick och plötsligt så ringde återförsäljaren, de hade bara 56 lyktor inte de utlovade 72. Det kom sig ganska lägligt för jag hade precis bestämt mig för att jag ville ha runda bord och då gick det åt förre lyktor.

 Månaderna gick och jag började fundera om lyktorna någonsin skulle komma. Tills en dag då butiksinnehavaren ringde, nu hade de kommit. I butiken fick jag se dem och de var perfekta. Jag traskade hem med lådorna och visade J, vi var så nöjda. Innan vi skulle ställa upp dem på vårt loft så beslöt jag mig för att kolla igenom lyktorna för att se att alla var hela(tack och lov att jag har jobbat i butik!). Döm om min förvåning när det visar sig att vi har fått en intensiv snorgrön färg blandat med våra annars så fina gröna och vita lyktor. Det var bara att lämna tillbaka, inga nya skulle hinna komma fram så vi fick nöja oss med 42st. Det räckte gott visade det sig.

Så var är då lärdomen av detta.  Beställ era bröllopsdekorationer och varor i tid speciellt om det är över nätet eller något som har en leveranstid. Var beredda på att saker inte går riktigt som de var tänkta från början men det blir bra ändå. Och tänd ljus. Så blir måndagen lite bättre.