Jag har visat delar av våra bröllopsinbjudningar för er. Jag måste säga att det var väldigt svårt att hitta snygga men billiga inbjudningskort till bröllop. Det slutade med att vi gjorde våra egna trycksaker, inbjudningskort, placeringskort, vigselprogram och festhäften(eller det sista  gjorde J´s syster, tack!)

Vi tänkte efter före och gjorde en serie som var väldigt lätt att producera. Det tog kanske 10 minuter att göra 3st. Dessutom gjorde jag dem ekonomiska genom att utnyttja pappret till max, den bit grönt papper som blev överflödig användes till placeringskort.

Bild 1, steg 1. Häll upp ett glas skumpa. Eller nja, vi gjorde det men det är inte det bästa när man ska hålla på med pillergöra. Dock ger det bröllopsfixande lite mys och glamkänsla.

 Steg 2. Vi använde scrap-papper och ni som kan detta vet hur stora de är, ca 33x33cm kanske? Vi skar bort en bit. Jag är kanske inte mycket till hjälp då jag glömt bort alla måtten men går ni till en pappershandel så hjälper de er. Min favvo är kontorsleverantören i Helsingborg.

Bild 2, steg 3. Printa inbjudan på A4:a, vi fick ut exakt 3 st på ett papper. Sedan använde vi en stansmaskin för att skära ut ett mönster överst på pappret.

Bild 3, steg 4. För att fästa A4:at på scrap-pappret använde vi lim på rulle. Det är det absolut bästa! Snabbt, enkelt och inga bubblor.

Bild 4, steg 5. Dags att skära till inbjudningkorten. Använd papperskärare eller skalpell. Vi hade tur och kunde låna detta av vänner, annars är det en extrakostnad att ta med i bröllopsbudgeten. Köp inte skitgrejer, för det märks och ni får köpa nytt innan ni är klara.

Steg 6. Lägg inbjudningskorten i press. De böjer sig annars av någon anledning.


 • Helena__andersson

  Vilka fina kort!! Jag ska själv skicka ut bröllopsinbjudningar snart och letar inspiration och dessa var superfina! Särskilt det genomgående temat ni använt på alla trycksaker.

  Jag är helt nybörjare när det gäller scrapbooking men är ganske pysslig av mig så jag hoppas jag ska få till något liknande! Var får man tag på stansmaskiner? Är det dyra? Svåra att använda om man inte är van? Kan man välja olika mönster?

  Hoppas du har möjlighet att svara!

 • Lina

  Hej Helena!
  Vad kul att du gillar dem. Stansmaskiner är enkla att använda. Vi fick låna maskinen av vår papperhandlare när vi köpta allt övrigt material men jag tror de ligger på ca 150-300kr för en maskin. Vi är inte scrapmänniskor och vi fixade det, så du klarar det helt säkert!

  Lycka till!

  Karolina

 • http://brollopscoach.se/2011/12/inbjudningskort-till-brollop/ Inbjudningskort till bröllop

  […] har fått flera frågot på våra inbjudningskort. Här finns en guide på hur man gör bröllopsinbjudningarna […]

 • Ida Camnerin

  Hej! Jag gillar verkligen stansmaskinen du använt till korten, men minns du var du köpte den? 
  Jag är ute efter just det mönstret.. Men är svårt att hitta eller så letar jag på fel ställen. Superfint! 

 • Lina

  Hej Ida! Kul att du gillar den, den är köpt på papper eTc i Helsingborg, även kallad kontorsleverantören. Tror jag har länken i min länklista. Lycka till!

  Karolina

 • Victor

  hej! jag undrar också vart stansen går att köpa och om du har en länk till någon sida som säljer denna stans med just detta mönster. mvh victor

 • Victor

  hej! jag undrar också vart stansen går att köpa och om du har en länk till någon sida som säljer denna stans med just detta mönster. mvh victor

 • Therese

  Jättefina inbjudningskort! Använde ni helt vanligt vitt utskriftspapper till den vita “delen”?

 • Karolina

  Hej!
  Vi använde ett lite tjockare benvitt papper till den vita delen. Dels för att det gröna inte skulle lysa igenom och dels för att det skulle kännas lite exklusivare. Lycka till!