Om jag hade vetat det jag vet idag så hade jag köpt en begagnad brudklänning. Jag var lite i valet och kvalet när det väl begav sig. Jag hittade en jättefin brudklänning från Pronovia som jag nästan köpte, begagnad för 6000-7000kr. Men det var lite i överkant av min budget och det var den första klänningen jag provade, så jag letade vidare. Jag var i många butiker och provade och det hjälpte mig att komma närmre min drömklänning. Man kan säga att jag ringade in min klänning genom att prova allt från gräddbakelser till enkla chiffongklänningar.

Sedan lämpade det sig så att jag skulle till USA på jobbresa och väl där hittade jag min brudklänning  på Davids Bridal för ca. 5300kr inklusive underkjol och bustier. Prismässigt får jag kalla det ett kap. Väl hemma fick min vän sy in den lite och jag fick lämna in den på strykning för ytterligare 400kr.

Under hela den här tiden så scannade jag blocket dagligen. Det man får tänka på är att be om brudens mått innan man åker och provar. Då kan man direkt sålla bort en del, en 38:a kan ju variera i storlek.

Och om det känns lite tråkigt att köpa begagnat så får ni tänka på lyckan som sitter i klänningen efter ett bröllop, tänk också på att du spar både miljön och din egen plånbok genom att köpa begagnat.

Klänningen Ginger från Kik hade jag köpt om jag hade köpt begagnat. Annars är Pronovia ett av mina favoritmärken, här finns några drömmar för 13 000kr,  för 4000kr och den här måste jag visa för jag tror det är en riktig prinsessa på bilden 7000kr.

Posted in Livet
Share this post, let the world know