Jag har glömt att berätta om taxihistorien från helgen, där Taxi Skåne körde oss till fel kyrka i Malmö.

Vi var omåttligt stressade när vi sprang ut till taxin kl.15.40. Vi började åka mot St. Petri kyrka. Eller det trodde vi i alla fall. Under resan frågade J mig om det verkligen var St. Petri vi skulle till. Under tiden vi redde ut det (som slutade med att vi kollade det på brudparets hemsidar,fast jag var väldigt säker på att jag hade rätt) upprepade vi St. Petri minst fyra gånger. Det var alltså utöver att taxin beställdes dit och att vi sade det när vi hoppade in i taxin. Vi skämtade till och med om att “tänk om det är fel kyrka” och J frågade om taxichauffören kunde stå kvar och vänta tills vi gav tummen upp till honom, men både jag och taxikillen skrattade bort det hela.

Så kom vi fram till en kyrka, med finklädda människor utanför. Det visade sig att det INTE var rätt bröllop. Vi hade kommit till St. Pauli kyrka.

Jag sprang likt en gasell i högklackat mot taxin, men bilen hann köra iväg. Jag skrek fula ord, så det är bäst att jag inte återger dem här. Men fula var de. Och precis utanför Guds hus och allt. Jag och stress går inte hand i hand, så att säga.

Direkt fick vi syn på en taxi som stod en bit bort och börjar lubba mot den(jag var bara tvungen att skriva lubba, det är ett ganska oanvänt ord såhär på 2000-talet). Hur som helst. I taxin satt självaste bruden till bröllopet. Alltså bruden till bröllopet i fel kyrka. Bruden hoppade ur taxin för vår skull! Vi tog den underbara brudens taxi. Åh jag får fortfarande lite ångest av det.

Med en minuts marginal kom vi fram till rätt kyrka.  In gick vi i St. Petri kyrka och fick uppleva en underbar vigsel. Tusen tack och all lycka till herr och fru A!

(Notera förutom det vackra brudparet, den jättefina brudbuketten och corsaget)


 • Anna

  Jättefint par och vilken fin nyans på blommorna!

 • Caroline

  Tro det eller ej, men jag var med om liknande för två år sedan. Vi hann dock ej gå ur taxin utan såg att vi var fel. Taxichauffören tyckte dock att det var mitt fel (hur?) och körde oss till den andra kyrkan under protest. Hela vägen beskrev han hur långt bort den andra kyrkan låg. Ehh. Ja. Varför körde du inte hit direkt då?

  Lärdom: Kyrkor har ofta liknande namn och taxichaufförer besöker kyrkor mer sällan än man skulle kunna tro? :) 

 • Anonymous

  Haha lustigt att du skriver det. Vår taxichaufför sa faktisk att han minsann inte går i kyrkan. På ett jättebuttert sätt och utan att le under sin bamsemustach