Vad ska man göra med sin bröllopsklänning efter bröllopet?

Ja själv betalade jag 800 kr för kemtvätt. Eller J gjorde det. Nu ska den hängas undan och jag ska ta fram den och titta på den ibland och minnas den där härliga dagen i juli 2011. Mina barn kommer titta på den också, men troligtvis kommer de inte vilja gifta sig i den. Och de kommer säga “var du så där smal mamma!”, för då kommer jag ha lite volanger runt midjan som tiden har gett mig och ansiktet kommer inte vara lika slätt som nu.

Ekobruden i mig säger att den brudklänningen borde gå vidare till någon annan. Varför ska jag sitta på denna pärla när någon annan kan ha nytta av den?

Beslutet att behålla klänningen baseras på att en kollega berättade att hon hade sålt sin brudklänning, fått några tusenlappar och något år senare ångrat sig.

Kostnaden för klänningen är redan taget, de tusenlapparna jag skulle få för den gör inte så stor skillnad så därför behåller jag den. Precis som min mamma gjorde.

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Caroline

    Tack för svaret! Kan verkligen inte bestämma mig. Å ena sidan är det inte så mycket pengar det handlar om, men tex balklänningen sparade jag (jepp, tio år sedan nu) och den har jag liksom aldrig njutit av i efterhand. Fast det kanske är helt annorlunda med en brudklänning… Om jag säljer den kommer jag nog öronmärka pengarna till att gå till något “romantiskt” till oss två. Så att pengarna återanvänds i sann kärleksanda liksom ;)

    Vad är det för ett fint foto ni har på er i bakgrunden förresten? (du behöver givetvis inte svara om jag är för nyfiken/påträngande nu).
    kram