Tisdagen den 16 augusti. Känner ni det?

Det är bockpremiär idag. J gick upp kl.03 i natt och ska vara ute till sena kvällen. Bockpremiären har föregåtts av samtal till alla jägarkompisar. De har varit så uppspelta och glada och låtit som fnittriga flickor på ett övernattningskalas. Det har byggts torn och planerats, grenar som skymmer sikten har sågats ner och jakttidningar har lästs. Och så fort 16 augusti har nämnts har leendet smugit sig fram.

Att jaktsäsongen börjar betyder betydligt mindre tid med J fram till mars, jag brukar tröttna på det lagom till jul. Men sådant är det att vara gift med en jägare.

Det betyder ju också ekologiskt kött från glada djur som sprungit och hoppat ända fram till Sankte Pär sa att nu var det dags att bege sig till sällare jaktmarker. Inga ångestframkallande djurtransporter och kött fullt med adrenalin och andra stresshormoner. Det känns bra ändå. Det om det.

På lördag ska vi på bröllop och det ska blir så häftigt. Häftigt för upplevelsen är så nära det vi precis har gjort men minus nervositeten och stressen. Det känns som det kommer kännas lite annat nu än tidigare bröllop. Lite mer på något sätt.

Vad hittar ni på? Är det något i bröllopssammanhang ni behöver hjälp med?

 


  • Karolina

    Fnittriga flickor är nog fel ord, uppspelta flickor är nog mer rätt. Men det låter lite konstigt när det är i jaktsammanhang. Jag vill förtydliga att det är stor etik bland jägare eller bland de jägare J jagar med. Respekt för naturen och djuren. Kan vara bra att veta så att jag inte retar upp någon i onödan. Fridens, Karolina

  • Caroline

    Dags att boka en bockpremiärresa kanske? Visst hade du någon tradition på älgjaktsresa? Är nog det som är lösningen på att stå ut hela jaktsäsongen; “en resa per djur håller frugan glad.” :)