Vi fotades av Emelie Ohlsson som jag upptäckte för några år sedan. Hon tar precis sådan bilder som jag gillar och som jag ser på flera av de amerikanska bröllopsbloggar som jag inspireras av. Tydligen var vi extremt tidiga med vår bokning, som den bröllopskoordinator jag är vill jag försäkra mig om att få den fotograf jag ville ha och det gick vägen. Emelie håller på att starta upp en fototidning så nästa år blir det inte så många bokningsbara helger. Gillar ni hennes bilder får ni boka i tid! Gäller förstås alla fotografer, eller bröllopsleverantörer.

Hur som helst, fotograferingen skulle vara i 1,5 timme men  vi hade 2 timmar avsatt och det behövdes. Var vi än fotades så kom folk fram och gratulerade, önskade lycka till och sa hur fina vi var. Det var så häftigt. Det kändes så gott i hjärtat att så många främlingar önskade oss lycka till. Efter fotograferingen gick vi upp till vår svit och jag lyckades få i mig  en smoothie som min brudtärna och syster  fixat. Den satt precis där den skulle. Inga fläckar på klänningen, det vill säga:)

Vår vigsel började kl.15.30 och kl.15.25 stod vi och gömde oss utanför kyrkan, på vägen dit från hotellet fick vi applåder från ett fik och när vi kom upp på kyrktrappan stannade alla restauranger runt om kyrkan upp och tittade på oss. Minuterna eller sekunderna utanför kyrkan var nervösa. J peppade mig och sa att detta gör vi tillsammans, vi fixar det. När musiken började spela så vandrade vi in, hand i hand. Tydligen såg vi väldigt lugna ut och jag tror faktiskt att vi var ganska avspända.

Jag hade förberett mig mentalt på att jag ville vara närvarande i kyrkan. Jag ville ta in det stora som skulle äga rum och det gick. Innan var jag rädd att jag skulle gråta hysteriskt från ingånsmarsch till utgångsmarsch men allt som kom var en klump i halsen och några tårar vid musiken.  Jag vet egentligen inte hur jag lyckades, om det var för vi hade träffat alla innan ceremonin, lyssnat när solist och musiker övat eller att jag bara gått igenom händelsen i tanken och pratat med J.

Musiken vi valde var Gotländsk Bröllopsmarsch på orgel och fiol som ingångsmarsch, Kärleksvisan på piano, fiol och sång, psalm 200 och 201, Utan dina andetag på piano och sång och som utgångsmarsch hade vi All you need is love på orgel och fiol. Musiken var underbar. Lisa som sjöng har en ängels röst och fiolen gjorde verkligen det lilla extra.

I Maria kyrkan viger de par på löpande band, det är knappt så att man hinner kasta riset innan nästa par ska in. Vi visste detta och rekade kyrkan dagen innan vigseln. Vi hittade då en annan kyrkport att gå ut ur. Vår toastmaster styrde om alla till “vår port”, min vän Lisa fäste upp mitt släp, sedan gick vi ut ur kyrkan som man och hustru. Vi slapp stressen från nästa par och fick till på köpet stå i en vacker liten lund i väntan på den antika bussen som tog oss till festlokalen.


 • Anna Haraldsson

  Så fina ni var! Grattis och lycka till!

  Vart har du hittat det vackra, stansade pappret?

  /anna

 • Lina

  Hej Anna! Tack! Det har vi stansat själva med en stans som kommer från Fiskars. Man kan max ha 180grams papper. Vi använde det på alla våra trycksaker och är så nöjda. Lycka till!
  Lina