Linda skriver:

Hej!
Jag ska stå brud i juni och har prövat en massa klänningar utan att ha hittat något så jag har äntligen bestämt mig för att st upp min klänning. Men jag Kan inte sluta oroa mig för att den inte blir drömklänningen, Eftersom Jag inte vet hur den ser ut. Hur visste du att din klänning var den rätta?

Jag svarar:

Hej Linda!

Grattis till ditt beslut att sy upp din klänning! Så här tänker jag, det finns flera fördelar med att sy upp en klänning:

  • Det är oftast ekonomiskt fördelaktigt att sy upp sin klänning
  • Det är ett samarbete med skräddaren och dig, hon/han kommer ändra tills du blir nöjd!
  • Du får en unik och personlig klänning, ingen har en precis likadan

Som jag ser det så finns det bara två saker som du kan göra för att i största möjliga mån säkerställa att du får den klänning du vill ha:

1. Först och främst, passar du i modellen som du vill sy upp?

Gå till en brudaffär och testa liknande klänningar, framhäver modellen det du vill att den ska framhäva?

2. När du väl har hittat en modell som du gillar så gå till en skräddare och titta på klänningar som personen tidigare har sytt upp.

Om du har valt en modell som du passar i och en duktig skräddare så kommer det bli bra! Det är som du skriver ett risktagande då man inte ser den färdiga produkten för ens den är klar, men det är många gånger det enda sättet att få en klänning man vill ha!

Och på frågan hur jag visste att min brudklänning var det rätta? Jag velar fortfarande. Jag har tre favoriter men en hänger redan hemma i garderoben. Den valde jag av ren utmattning tror jag. Jag hade varit i butiken i USA i flera timmar och provat och provat. När jag tillslut fick på mig “min” klänning så tyckte jag att den framhävde min kropp på ett fint sätt. Jag tror jag bestämde mig ganska direkt då. Efter det har jag börjat undra om den är för speciell, jag provar den en gång i månaden och undrar, är det här den rätta!? Så uppsydd eller köpt, tvivlen finns där ändå:)

Tänk att en enda klänning för en enda dag kan vålla en så mycket huvudbry…

Lycka till!