Denna fråga kommer från Ina och riktigt bra!

 1. Ina Says:February 3rd, 2011 at 20:21

  Hur får man mannen giftasugen?!?!

  Har så roligt när jag läser din blogg! Du delar verkligen med dig av ditt liv!

  Hälsa J!
  Kram

Tack för komplimangen Ina:)

Mycket bra fråga, själv körde jag tjata-hål-i-huvudet-varianten. Det är kanske inte det säkraste kortet men den kan ge utdelning.

Tre och ett halvt år med fina hintar, burdusa påhopp, uppvisande av underbara bröllopsbilder, prat som “när vi gifter oss..”, tjat, tjat och tjat gjorde till slut susen. Det argument som tog bäst var “men vi ska ju hinna med så mycket roligt de närmsta åren: gifta oss, skaffa hus, skaffa barn, det är väl bättre att sprida ut roligheterna än att ta allt på en gång”. Det var det som fick J att rycka loss tummen, som satt så hårt, så hårt.

Nu är ju du Ina lyckligt lottad med en underbar son, en fin sambo och hus, så det kanske är svårt att applicera. Ett annat argument kan ju vara med barn så blir allt så mycket lättare om man är gift, tänk om någon av oss dör osv. Kan kännas lite hårt att behöva ta till det argumentet men vad gör man inte för en ring på fingret!

Ina har för övrigt en jättefin blogg med inredning, renovering och mamma+barn-läsning. Läs den!

I övrigt kan jag tillägga att på väg till Skärgården där J hade planerat att fria så körde jag just tjata-hål-i-huvudet-varianten. För att ge er lite inspiration bjuder jag på den här:

Med papper och penna i hand:

Jag: vilka ska vi bjuda från din sida?

J: Ehh

Jag: de här har jag skrivit upp, bla, bla, bla, är det någon du vill lägga till?

J: …

Jag: De här har jag skrivit upp från min sida, bla, bla bla.

J: Mmm

Jag: Alltså jag tänkte det är bäst att påbörja gästlistan redan nu för man vet ju aldrig när du får tummen ur och friar. Du kanske inte tänker på att det kan vara bra att vara ute ett år i förväg när man ska planera bröllop och då är det bäst att jag förbereder oss.

J: Nu räcker det. Det här kan faktiskt vänta!

Jag: Hmpf!

Jag lade ner penna och papper, nöjd med förberedelserna samtidigt som jag var nöjd att budskapet om att det tar tid att planera bröllop gått fram. Föga anade jag då att en förlovningsring redan låg gömd i extradäcket i bilen och bara väntade på att få hoppa på mitt finger. Inte kunde jag veta att det var så nära!


 • Ina

  Tack för du länkat mig & alla bra tips!!

  Krya på er!
  Kram