Snart kommer nya numret av Amelia Brud och Bröllop där jag fick svara på några frågor på hur man kan katastrofsäkra sitt bröllop.

Det mesta som innefattar katastrof i samband med bröllop sitter i huvudet på brudparet. Sanningen är att varken väder, krashad bröllopstårta eller en full moster är någon riktig katastrof. Det är saker man kan hantera om man är förberedd. Likaså missöden med leverantörer. Läs avtalen ordentligt, se alltid till att ha alla beställningar skriftligt, var medveten av avbokningsregler, tid för betalning osv så löser sig det mesta.

Men det finns vissa saker man aldrig kan gardera sig mot och det är sjukdom och dödsfall.

Jag läste precis en blogg där en familjemedlem gått bort bara fyra dagar innan bröllopet och bröllopet hade ställts in. Det är tankar man kan snudda vid när man planerar bröllop men som i alla fall jag schasar bort så snart de dyker upp.

Men vad gör man med bröllopet om det händer? Om man blir tvungen att ställa in bröllopet med kort varsel?

Det finns inte så mycket annat att göra än att så snart som möjligt ringa runt och avboka allt.

För att underlätta situationen, om den uppstår, är det bra att ha telefonnummer och avtal till leverantörer samlade. Ni kommer inte undan de kostnader som uppstår eftersom leverantörerna själva inte gör det men de flesta brukar göra vad de kan för att underlätta situationen.

Posted in Livet
Share this post, let the world know