God morgon vänner!

Som ni kanske har märkt har jag haft lite problem med bloggen, det har inte gått att lämna kommentarer. Jag har blivit så överöst med spam att jag inte hade något val annat än att stänga ner funktionen. Nu har jag över 300 sidor med spam att ta bort. Kanske ligger era kommentarer där emellan också, jag hoppas att jag hittar dem och inte råkar radera dem. Nu funkar allt som det ska dock och det är bara att kommentera på:)

Det är mycket bröllop som snurrar i tankarna nu, mestadels gällande trycksaker. Hur gör ni med trycksaker? Gör ni dem själva, går ni till en designer eller beställer färdiga från nätet?

Jag har gjort en liten undersökning om vad det faktiskt kostar och fick en smärre chock!

Jag tog ett typexempel med:

  • 50 inbjudningar
  • 50 vigselprogram
  • 50 placeringskort
  • 50 festhäften
  • 50 tackkort

(Nu vet jag att har man 50 inbjudningar så blir det närmre det dubbla i vigselprogram, placeringskort och festhäften, men detta var bara för att enkelt kunna göra en jämförelse.)

Det är en icke vetenskaplig jämförelse, jag har bara valt ut en random serie, och använt sidans egen kalkyl, gjort vissa tillval efter bästa förmåga och hur jag tror att jag själv skulle välja. Med fokus på att hålla kostnaderna nere. Håll till godo:

Calligraphen valde jag detta kort och priset landade på 8 691kr. Man kan göra oändligt med tillval som alla kostar extra och jag kunde inte lista ut vad alla betydde.

Spira kortdesign valde jag den här serien och kostnaden blev 9090kr. Här är det lättare att förstå sig på tillvalen och de har fina kort, men i övrigt ganska lika calligraphen.

Kortdesign valde jag detta kort och landade på 3 940kr.

Prints with Wings valde jag det här kortet och landade på 4 140kr. Lite mer unika kort, verkar vara lätt att beställa och du ser hur inbjudan ser ut med era uppgifter direkt.

Bröllopstryck valde jag stora paketet minus menyn och landade på 3 250kr. Enkelt att beställa men inte så stort urval, inbjudningskorten blir basic.

Jag kollade även materialinköp från Panduro och landade på 2 203kr. Eftersom jag satt hemma vid datorn var det svårare att få fram vad som skulle passa ihop så det blev en salig blandning för att få fram ett pris. Där tillkommer arbetet. Om varje inbjudan tar 20 minuter att göra så tar bara inbjudningskorten 16 timmar. Sedan tillkommer alla andra trycksaker. Det är mycket jobb…

Jag är inte köpt på något sätt men jag tycker att Kortdesign har bra priser och helt okej utbud, Prints with Wings älskar jag men hittade ingen inbjudan för mig. De övriga tre gillar jag inte pga priset eller att det blir för basic.

Det här är kortet från Kortdesign som jag gjorde jämförelsen med. Bilden är “lånad”, har Kortdesign något emot detta kan de höra av sig.

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • http://www.metrobloggen.se/jelica Angelica

    Satt och kåpade med våra inbjudningkort igår vi. Tog flera timmar och vi är snart klar men visade sig att vi fått för lite antal kort av Bokia än vad vi betalat för så måste dit idag .. och då är det bara inbjudningarna. Sen är det ju som sagt en massa annat att göra, fest- och vigselprogram och liknande.. Puh..