För något eller några år sedan så gjorde jag ett inlägg om att göra brudbuketten själv. Det är kanske inte det lättaste om man är nogräknad och vill att den ska hålla hela dagen, men att göra en bukett till en tärna behöver  inte vara så svårt. Nu är jag ingen expert även om jag har praoat på Buketten och sedan fått jobb där, när jag gick i nian.

1. Jag köpte 20 rosor och de där som jag inte vet vad de heter.

2. Jag tog av alla blad från stjälkarna.

3. Jag la en blomma i kors över en annan och fortsatte att lägga en ros i taget, runt ursprungsrosen. (ska se om jag har några bättre bilder på just det momentet…)

4. Jag fortsatte att bygga runt hela buketten och band till slut med bast en bit ner på stjälkarna.

5.  Jag dekorerade med ett fint band.

Som sagt att köpa en tärnbukett kan kosta 200-500kr, beroende på vilken blomsterhandlare du väljer, kvalitet på blommor, säsong osv. Ett tips är att ta in offerter från olika blomsterhandlare. Att få den här buketten lite större och bunden som brudbukett kan kosta ca 800-1200kr.

Ska du göra den själv kan det vara bra att köpa in lite material som bast, floratejp, band osv. Plus att du ju bör öva någon gång först också. Och sen tillkommer arbetet, att göra buketten kvällen innan eller på morgonen kan bli stressigt. Om det är värt de sparade pengarna, beror på dina nerver helt enkelt:)


  • http://www.brollopscoach.se Karolina

    Vaxblommor heter dem, tror jag!

  • http://sandra.neuman.fi Sandra

    Ja, det är vaxblomma, eller tallmyrten som vi fick lära oss i skolan…. chamelaucium uncinatum på latin.

    Om man binder en bukett själv är det bäst att göra det dagen före och ställa den svalt i vatten över natten. Det för att blommorna ska hinna bli “vattenstinna”, alltså dra i sig tillräckligt mycket vatten så de inte sloknar på bröllopsdagen. :)