Nu är det dags för berättelsen om min brudklänning. Varje ledig sekund i USA så tog jag tillfället i akt att leta brudklänning. Jag åkte till konstiga adresser, hade hela hotellpersonalen engagerad i mitt sökande och tillslut så hittade jag den. Resan slutade där den även började för över två år sedan, på David’s Bridal.

Det var kanske den 8:e klänningen jag testade, den såg så knasig ut i fodralet att jag först tvekade på om jag skulle testa den. Väl på satt den som en smäck, med tre klämmor i ryggen.

Jag beställde den och skulle få den skickad till släktingar i Alabama. Shoppingen fortsatte på närbelägna Sawgrass Mills i flera timmar men framåt kvällningen smög sig osäkerheten på. Var det rätt klänning? Var det “the one”?

Jag lyckades få med mig min chefs sambo som smakråd. In i provrummet igen. På med klänningen i samma storlek som innan. Nu satt den som en smäck. Utan klämmor i ryggen…

Hade jag gått upp fem kilo den här dagen? Jag var extremt kissnödig kunde det göra sådan stor skillnad? Hade jag nu beställt klänningen i fel storlek? Frågorna var många…

Expediten tog fram en annan klänning från samma designer i samma storlek. Den satt som en smäck den med utan klämmor. Vi var helt konfunderade. Jag hade alltså beställt klänningen i rätt storlek men då kunde jag ju lika väl ta hem klänningen jag provat nu direkt!

Men nu hade jag blivit osäker. Jämförelseklänningen var underbar! Jag testade dem fram och tillbaka säkert 10 gånger. Chefens sambo satt tålmodigt bredvid och chefen var på väg för att hämta oss. Stress, panik, frustration. Tillslut bestämde jag mig för att ta den första klänningen, alltså den jag redan beställt. Fast jag skulle ta med mig den direkt. Just när jag bestämt mig såg jag en fläck på bandet i midjan. Expediten tog fram en annan klänning till mig att prova. I samma storlek. Döm om vår förvåning när klänningen är för stor! Samma storlek men den passade bara med tre klämmor i ryggen.

Gåtan fick sin lösning tillslut och jag en klänning med mig hem.

Det blev en lång historia. Intresseklubben har säkert antecknat…Hur hittade ni era brudklänningar?

Här är en bild på klänningen som gjorde det svårt för mig att bestämma mig.