Vänner, jag sitter här på min kammare och tänker på hur jag och J planerar bröllop. Det är verkligen inte efter någon checklista eller skolbok. Vi gör lite som vi känner, jag springer först och J skyndar efter och undrar var jag är på väg. Som det är och alltid kommer vara i vårt förhållande. Jag planerar och J säger vad han tycker. Det brukar bli en bra helhet tillslut. Någon gång emellanåt vänder vi på det och låter J planera och jag står frågande bredvid. Det går också bra, men man kan få vänta på tåget en timme mitt i natten i Malmö, eller man kanske planerar maten timmen innan gästerna kommer. Men det är också ett sätt.

Men det var inte olikheter och olika sätt att lösa en uppgift vi skulle diskutera. Nu är det

Bröllopscoachens bröllopsplanering del 1.

Det finns fyra grejer man bör få grepp om ganska snabbt

1. Ledord och budget( det har jag täckt in i ett annat inlägg så det lämnar vi)

2. Lokal, hemma i trädgården eller restaurang? Bestäm och boka direkt

3. Kyrka eller rådhus? Bestäm och boka direkt

4. Boka fotograf (I alla fall om du sett ut någon som du gillar)

När ni har gjort ovanstående kan ni ta det lugnt ett tag, i alla fall om ni, som vi, började planeringen ett år innan. Och ja, lokalerna blir bokade snabbare än kyrkorna, i alla fall där jag har kollat runt. Kyrkorna har haft tider alla dagar som jag har frågat efter medan lokalerna har haft 2-4 datum kvar för hela sommaren 2011.

Hur långt har ni kommit i er planering?

Alltså ni som faktiskt planerar bröllop, sedan har vi ju de som har gift sig och de som drömmer om att gifta sig också läser bloggen. Och alla får läsa bloggen hur mycket ni vill. Jag gillar alla. Snäll är jag också.

Nog svamlat.