Hörde ni hur glad och kaxig jag lät för några dagar sedan “totalt galet att bränna 100 000kr på en dag” “nu ska vi hitta en lokal där man får ta med egen mat och dryck så vi kommer ner i pris”. Bah!

Sanningen är den att ha bröllopet på restaurang skulle för oss gå på ca 142 000kr inkl allt utom smekmånad och ringar. Smekmånad kan man önska sig och ringar låtsas vi inte om.

Att ha festen på lokal där man tar med egen mat och dryck går på ca 110 000kr för 94 gäster som vi helt plötsligt har blivit. Då är det inte lyxigt och extravagant, utan en hyfsad catering med trerätters och en klänning för 4000kr. J har sin gamla kostym men nya kalsonger. Som sagt, inget extravagant.

Det är fortfarande för mycket pengar för oss på en dags upplevelse. Jag menar, tänk om jag har pms eller mensvärk, då vet ju jag att jag aldrig skulle uppskatta ett 110 000 kr bröllop för då är jag rabiat och har ont.

Ett 70 000kr bröllop är mer vad jag kan tänka mig att lägga. Eller det är i överkant. Och då blir det ett BUDGETBRÖLLOP. Det är så sjukt! Hur kan 70 000kr på en dag vara budget? Jag går i taket bara jag tänker på det.

Nu klurar vi helt enkelt på idéer på hur vi kan komma ner i pris och jag behöver era absolut bästa tips!

 • Vi har redan tänkt ut att vi ska laga för- och efterrätt själva
 • Vi har redan skippad dj och band
 • Jag ska be vår vän, världens bästa Amalia, nådigt på mina bara knän om hon kan hjälpa mig med hår och make. (hon är en fantastisk frisör och makeup artist och dessutom snygg så det förslår och så varm och go i hjärtat, nå vad säger du Amalia?)
 • Jag funderar på att göra alla blomsterdekorationer själv…hur nu det ska gå.
 • Jag kan köpa begagnad klänning, men det måste fortfarande kännas rätt

Nå ge oss ert bästa spartips så ska vi se om vi kommer ner i 70 000kr!

Posted in Livet
Share this post, let the world know

 • http://sandra.neuman.fi sandra

  Muffins istället för bröllopstårta!! Helt klart! :) Vi beställde snygga muffinsformar från ebay.com (som för övrigt också är ett spartips! En plastrong kostade 50 € i butikerna här, men vi köpte för 10 € på ebay) och räknade ut att muffinsarna kostade under 0,50 € per person(alltså under 5 kr)… Visserligen blev det mycket mer arbete, men gör man muffinsarna några gånger på förhand, så man vet hur det funkar, och är flera som bakar, går det hur bra som helst!! :) Muffinshyllan byggde min lillebror för material för 20 €… Jag tänkte länka bilder men sitter vid fel dator… istället får du ta del av webgalleriet från festen (neuman.fi/Festen) där det finns bilder på muffinsarna.

 • http://kajsaji.com Kajsa

  Vi ska gifta oss i Österrike, det är spartips nog :) Vi ska ha 4-rätters middag för 100 personer, med fri bar (vin/öl och moussarande) hela kvällen.

  Men då har vi ökat på lite med duktig fotograf och ganska dyra kläder. I slutändan tror jag allt kommer hamna på runt… 80-90000. Men då har vi fått dj samt häst och vagn betalt av svärföräldrar, så lite hjälp har vi fått. Men dyrt är det, så nu hoppas jag bara att dagen blir bra :)

 • http://www.lindvagen.blogg.se caroline

  Inte visste jag att den blivande maken kostade något? ;)

  Oh, jag har jättemånga tips! Hur vill du ha dem?

 • http://www.lindvagen.blogg.se caroline

  btw: jag följde en blogg som hette typ 10 000-dollar wedding, can I do it? när jag planerade. Minns inte adressen, men googla så hittar du säkert. Med vår valuta blir det ju typ 70 000.

 • http://www.hultetborna.blogspot.com Amalia

  Åh Lina, klart jag hjälper dig om du vill! Och mitt spartips till er är att låta kompisar och familj hjälpa er med andra saker också. T ex att värdinnorna gör häfterna, någon som gillar blommor (du kommer från rätt familj) göra bordsdekorationer. Deligera ut!