Budapest är känt för sina termalbad. Szechenyibadet är det som ofta syns på bilder med schackspelande gubbar och det besökte vi. Med 15 pooler tror jag att det är Budapest största bad. Med pooler från 20 grader till 38 får man allt man behöver i badväg. Inträdet är lite högre här vilket gör att det är relativt lugnt från stimmande barn. Det luktar lite skumt pga att det är ett termalbad, inget konstigt. Ta gärna med badskor, det känns lite fräschare då.

Jag skriver visst en hel del om Budapest men jag är helt förälskade i staden. Det passar utmärkt att åka på en kärleksweekend eller varför inte en kort smekmånad! Maten är billig och det går att hitta riktiga pärlor, shoppingen är toppen och det finns gott om saker att uppleva, Donau, arkitekturen, nattlivet osv osv.

Posted in Livet
Share this post, let the world know