Jag vill säga några ord om min artikel på Newsmill, som en liten förklaring eller förtydligan.

1. Alla kvinnor som skall stå brud gråter på grund av släkten.

Förklaring: Rubriken till artikeln som antagligen sattes för att väcka debatt, hade inte varit mitt val, men man får inte allt här i livet. Och nej, inte alla brudar gråter, bara alla brudar jag har träffat privat och som bröllopskoordinator. Det är en promille av alla brudar i Sverige och läser man artikeln ser man att uttalandet är baserat på min erfarenhet. Ingen anledning att “gå igång” på en dålig rubbe.

2. “Vilka usla bröllop hon varit med om. Förmodligen är hon nu arbetslös.”

Förklaring: En kommentar till artikeln av någon som kallar sig Elina. Bröllopen var inte alls usla, däremot vissa släktingar. Och nej, jag är inte arbetslös, jag har alldeles för mycket att göra. Jag är lyckligt lottad.

3. “Bröllop är kopiöst överskattat ! Kostar en massa pengar,tid och energi och inte tycker man mer om varandra bara för att man är gift.”

Förklaring: En kommentar från Batte Jonsson. Väldigt sant, bröllop gör inte att man älskar varandra mer, det är viktigt att komma ihåg att bröllopet inte kommer lösa era bekymmer. Men bröllop är romantiskt och kul och att ha roligt kan väl aldrig vara överskattat? Och sen har vi ju tack och lov valfrihet att gifta oss eller låta bli och du slipper nog om du vill.

Sedan kommer en fin kommentar från Ronja Rövardotter som hittade en mening med artikeln:

“Detta var en bra och värdefull artikel. Jag ogillar bröllop iallmänhet, men skall man gifta sig (eller ha en större fest) var det några mycket användbara tips och råd i artikeln. Jag har sett många kvinnor förlora sig i detaljer och sedan stressa upp sig med följden att de inte förmått vara mentalt närvarande vid festen. Eller gett sig på sina män, “bridezilla” var en träffande benämning.

Av någon anledning tycks män kunna se helheten och ha kul. De gör en planering och håller sig till den, tar hand om problem när de dyker upp och tar en pilsner under tiden. Sedan är de avslappnade och har kul medan kvinnor snurrar runt och petar i detaljer de inte blivit ombedda att göra.

Kvinnor, läs artikeln och lär av era män. Ha kul med den ni älskar och strunta i eran idé om den perfektion ni ändå inte kommer att uppnå.”

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Zara

    Va inne och läste artikeln i Newsmill. Och kommentarerna… Ville bara säga att jag tycker du är bra och jag har fått massa inspiration från att läsa din blogg, fortsätt med den :)

  • http://www.google.com/ncr Vexuadaneodo

    Just wanted to say hello someplace. Found [url=http://www.google.com/ncr]you guys through google[/url]. Hope to contribute more soon!
    -Vexuadaneodo