Jag slogs av en sak när jag gjorde inläggen om bröllopsmarscherna. Vi influeras så mycket av amerikanska traditioner. Wagners eller Mendelsohns marscher, överdådiga bröllop alltid med stolsöverdrag och designat ut i minsta detalj. Pappan för bruden till altaret. Där vill jag bara passa på att upplysa om att det är många präster i Svenska kyrkan inte accepterar att pappan lämnar över sin dotter i kyrkan. Det anses vara en ojämställd och förlegad tradition som går tillbaka till tiden då kvinnor inte fick bestämma själva. Då fadern lämnade över ansvaret för dottern till mannen. För omsorg och försörjning. Och jag kan faktiskt hålla med. Ni har väl båda tagit beslutet att gifta er med varandra? Ni har ju också lika försörjningsplikt för varandra i och med att ni gifter er. Men sedan är jag också otraditionalist, man ska få göra som man vill. Jag kan se saken från båda håll.

Det förlovade landet, från vår resa i USA i somras.