Jag träffade min underbara kompis Malin härom dagen. Hon som gett bort alla sina saker och reser jorden runt för en bättre värld, för att jobba med det hon brinner för och massa andra bra saker. Vi kom att tala om tionde, som vi kristna hade för en tid sedan. Att man skulle ge en tiondel av sitt jordbruks inkomster till sin sockenpräst, sin biskop och de fattiga(rätta mig gärna om jag har fel). Minus prästen och biskopen är det ju en mycket fin tanke. De betalar vi ju redan genom att vara med i Svenska kyrkan, om vi är med i Svenska kyrkan. Alltså det är en fin tanke att ge av sitt överflöd till dem som behöver det bättre.

Någon dag senare läste jag att Hemlösas Hus i Helsingborg får 500 000kr mindre under 2010 jämfört med 2009. I en stad med 120 000 – 130 000 invånare så har vi cirka 200 hemlösa. Ska vi inte kunna ta hand om dem? Oavsett hur de har hamnat där de hamnat, så är det människor i nöd. Som tur är stötte jag på en insamling till Hemlösas Hus och tömde min plånbok. Det kändes lite bättre. Men inte mycket.

Igår såg jag en reklam för att bli världsförälder för UNICEF. Då tar man hand om alla världens ungar, de har ett 90-konto och 89% av deras inkomster kommer till barnen. Nu är jag månadsgivare, 200kr per månad men det kanske är lite snålt?

Nästa sak som skall blir en del av mitt tionde är ett fadderbarn i Sydamerika. Jag kan redan nu se framför mig när vi besöker henne om några år och jag pratar spanska med henne, ser hur pengarna har använts och att hon mår bra.

Har ni några fler bra tips med hur jag kan hjälpa världen? Vad gör ni för att hjälpa till i världen?

Barn i Gambia som får del av UNICEFs arbeteFoto: UNICEF