Igår skulle jag fixa mina naglar. Ta bort mitt gamla lack och sätta på nytt, fila ner naglarna så att jag kan spela på min gitarr. Jag stod över handfatet och filade, då märkte jag att handfatet var skitigt igen. Jag rengjorde det dagen innan. Det beror på en sak som jag konstaterade redan förra helgen. Avloppet har börjat klogga igen. Jag har meddelat detta till J, för att han skulle få möjlighet att fixa stoppet. Det har han inte gjort.

En bra kvinna reder sig själv, brukar alltid min mamma säga, så jag fixade stoppet själv. När jag höll på tog jag även avloppet i duschen. Jag är något av en expert på området stopp i avlopp. Mitt rykte har till och med börjat sprida sig, så att jag har fått fixa stopp hos J´s föräldrar, min syster osv. Tro mig, det är inte ett rykte man vill ha. Att rensa avlopp är allt annat än mysigt, som ni ser på bilden. De flesta har i lite frätande avloppsmedel och tror att det ska ta bort allt gammalt hår, hud och tvålrester. Det gör det inte. Det finns bara ett sätt och det är att ta bort stoppet för hand. Jag hade väntat i en vecka på att J skulle fixa det, rädd för att få avloppsrensandet som “min uppgift” resten av vårt liv tillsammans. Jag stod inte ut mer än i en vecka, J skulle stått ut ett halvår med stopp i avloppet. Jag tog saken i egna händer, nu har jag fina avlopp, rent handfat och bättrat på mitt rykte som avloppsdykare. Det jag kom på var att man kan välja att göra det man är bra på. J är lite snabbare på att byta däck än jag, så då kan ju han få göra det istället. Bara vi båda vet hur man gör, om det skulle behövas en dag.

Jag kommer dock få hålla en lektion med J i avloppsdykeri, när jag förra gången bad honom göra rent avloppet så sprayade han duschrengöring på avloppsbrunnen och sköljde av.Snuskigt avlopp

Posted in Livet
Share this post, let the world know