Jag hittade sådana bra tips till festhäftet på bröllopssidan.se och när det gäller bröllop, så gäller regeln copy with pride. Sno alla bra bröllopsidéer ni hittar. Kanske inte från bästa kompisens bröllop men från alla andra. Här är några favorittips:

  • Vig sista sidan i bröllopshäftet till bröllopsbingo. Rita upp en bingobricka och fyll varje ruta med t.ex. någon nyser, bruden kysser brudgummen, någon trillar av stolen, någon rapar osv. Sedan får gästerna kryssa av vartefter något händer. Kan vara kul för ett bingo kan ropas ut när som helst under middagen! Så klart får man ha fina priser till vinnarna.
  • Hyr in en danslärare som lär er grunderna i salsa eller linedance, himla kul att se alla gäster dansa och en riktig isbrytare! Kan med fördel göras i väntan på brudparet om de fotas mellan vigel och fest.
  • Förbered tolv kuvert, få alla gäster att blunda och skicka runt kuverten, när brudparet ropar stopp så har personerna som har ett kuvert i handen vunnit. Ta upp alla vinnare och brudparet på scenen och låt vinnarna öppna sina kuvert. I kuverten ligger upplevelser för brudparet. T.ex Januari – Jag har fått äran att bjuda in brudparet på en vinprovning hemma hos mig en lördag i januari…Både roligt och lite snopet. Det är ett kul sätt att planera in träffar med er släkt och vänner också.
  • Ha en procentlista över gästerna t.ex. 5% av gästerna är gravida, 35% är gifta, 20% av gästerna är över 50år, 2% har pussat brudgummen(mamman, pappan, syskonen och bruden så klart) osv. Kan ge några sköna skratt!