Detta inlägg hör egentligen inte hemma i denna blogg men det kommer i alla fall. Att vara glutenintolerant kan vara svårt, speciellt när man reser. När vi var i USA i somras hittade jag en blogg där en tolvårig tjej och hennes mamma skrev om glutenfria tips i New York. Jag och J sprang runt som galningar och provade olika glutenfria restauranger och mina bästa tips kommer jag att publicera nu. Varför? För att hjälpa andra glutenfira systrar och bröder som kanske hittar bloggen när de googlar sig tokiga efter tips på glutenfritt New York.

Bästa glutenfira frukosten med fattigariddare och pancakes åt vi på Blooms delicatessen Café på 350 Lexington Avenue tel. 212-922-3663. Jag tror frukost med pancakes med syrap och färsk frukt, ett glas juice och kaffe kostade 12 dollar, det smakade himmelskt! När jag bodde i USA hade jag ännu inte fått min diagnos så jag åt pancakes och french toast hejvilt. Nu när jag var tillbaka ville jag självklart smaka det igen och jag blev inte besviken.

Ett riktigt bra alternativ till lunch eller kväll är Rissoteria på 270 Bleeker Street i West Village. Tel.212-924-6664. En liten, avslappnat restaurang med glutenfri pizza och risotto. Hit gick vi två gånger under våra fem dagar i New York, det blev min absoluta favorit! De har även en pytteliten butiksdel där de säljer kakor, pizzadegsmixer m.m.

Ett lyxigt kvällsalternativ är Lumi´s på 963 Lexington Avenue, NE corner of 70th street. Det är en upscale, italian resturant med riktigt god mat. En middag för två med vin till maten och dessert gick på ca 150 dollar.

Ett annat kvällsalternativ som var gott och ganska enkelt var Sambuca på 20 west 72nd street. Boka gärna bord på 212-787-5656. De har en gigantisk glutenfri brownie med glass och grädde till dessert som var fantastisk! Här landade notan för två huvudrätt, två glas vin och en dessert på 125 dollar, dricks var inkluderad.

Underbart, pyttelitet, glutenfritt bageri är Babycakes på 248 Broome Street. Vi gick i två timmar för att komma dit och det var det värt!Glad glutenfri tjej på Bloom´s Delicatessen