Igår skrev jag ju om glutentips i New York och kom att tänka på alla er som fixar bröllop. Matallergier kan kännas som ett gissel, därtill kan man lägga till veganer, vegetarianer, LCHF-folk osv. osv. Sanningen är den att specialbeställd mat till bröllop ökar. Vad har då ni som festfixande brudpar för ansvar? Skriv redan i inbjudan att folk ska anmäla eventuella allergier. Har ni middagen på restaurang så är det bara att lämna informationen vidare. Lagar ni maten själv så är den som har allergin er bästa källa till information. Googlar man på olika allergierna hittar man den mesta informationen som behövs för att kunna handla och laga säkert. Två saker, be inte gästen ta med sig något även om den erbjuder sig. Det finns inget som gör en allergiker gladare än när någon har tänkt på maten åt dem. De måste tänka övriga 364dagar på sin allergi, det är skönt att slippa för en gång skull. Var extremt noggrann och kolla varje ingrediens efter allergener. Gluten döljer sig t.ex. i soja, massor av godis, choklad osv. Lycka till!