Det kan vara någon som undrar vad J heter och under Gotlandsemestern fick han sitt namn. Vi hade ingen dopcermoni eller så, utan det gick till som det brukar. Diverse omständigheter gav honom ett nytt smeknamn. Namnet är MesserJocke eller Jocke med kniven, om ni så vill. Här är den något ologiska förklaringen till hans namn. Villa Villekulla ligger i Kneippbyn och jag var där med en fyraåring, två vuxna och en baby. Det finns saker som lätt fastnar i huvudet tex sångerna “Kalle Theodor” och “Här kommer Pippi Långstrump”. Diskussioner med en fyraåring kring Pippis förehavanden också. Diskussioner med vuxna om vad kniv heter på tyska likaså. Man kan komma ihåg att kniv heter messer på tyska eftersom Jocke med kniven heter MesserJocke på tyska. Och nu heter J, MesserJocke, eftersom deras namn börjar på samma bokstav. Och jag sjunger fortfarande om “Kalle Theodor”.

Pippis hus

Posted in Livet
Share this post, let the world know