När jag träffar brudpar som har gift sig brukar jag alltid be om deras bästa bröllopstips. I helgen kom två danskompisar över som gifte sig för ett par veckor sedan. Här kommer deras tips:

  • Mät upp dansgolvet i er festlokal så ni vet exakt hur mycket utrymme ni har till er brudvals. När ni sedan ska öva hemma kan ni måtta upp utrymmet igen och riskerar inte att bästa svängen försvinner pga utrymmesbrist.
  • Att ha buffé på sitt bröllop ger en avslappnad stämmning och mingel bland gästerna.
  • Paketöppning dagen efter med gäster kan bli en något ansträngd historia. Allas ögon är riktade mot er och ni kan känna er tvingade att hålla god min trots anskrämliga presenter. Det kan vara skönare att i lugn och ro få kika och kommentera bara ni två.
  • Riset som kastas vid kykan kan ge fläckar på kläderna. Fläckarna går bort men vill ni udvika detta kan ni tvätta riset först.